Wandelen

Of je nu wilt gaan wandelen, Nordic walken of een trektocht wilt ondernemen, het dragen van de juiste schoenen is een must. Ze dienen comfort, demping en grip te bieden en een leuk design is daarbij natuurlijk gewenst.

De schoen moet goed passen, niet te smal of te breed, maar zeker ook niet te groot of te klein te zijn. De schoen moet voldoende steun bieden en de keuze is afhankelijk van jouw toepassing. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Advies nodig?

Mocht je nog vragen hebben over de producten of diensten van Faber Sport , ben je altijd welkom in onze sportwinkel aan de Dracht 144 te Heerenveen (tijdens de openingstijden). Uiteraard kun je Faber Sport ook bereiken via social media, e-mail en telefonisch.

Producten

Ontdek het volledige aanbod in onze winkel of online op www.sport2000.nl

De beste wandelsokken

Wandelsokken zijn de nieuwe ruimtebeheersing in de outdoorschoen. De rechter- en linker trekkingsokken van het Ergonomic Sport System verbeteren de werking van iedere outdoor schoen. Schokdempend, drukverlagend en spaart de gewrichten. De nieuwe rechter- en linkerteenvorm voor de perfecte pasvorm. De anatomisch geplaatste voeringen geven perfecte bescherming en het directe contact met de schoen blijft behouden. De wandelsok absorbeert drukplekken, filter vocht naar buiten en gaat blaarvorming tegen.

Wandelschoenen en onderhoud

LOWA produceert en distribueert hoogwaardige schoenen voor Outdoor, Alpine, Backpacking, Trekking en wandelen.

Salomon wandelschoen die zorgt voor extra stabiliteit en comfort dankzij de toevoeging van geavanceerde technologie├źn.

Na een lange wandeling komt ook het onderhoud van de schoenen aan bod. Wil je zo lang mogelijk genieten van je wandelschoenen, dan is goed onderhoud heel belangrijk. Na gebruik moeten de schoen goed luchten en drogen. Het is ook verstandig het voetbed en de veters eruit te halen. Ze kunnen nu een aantal uren luchten en / of drogen. Zet de schoen niet in direct zonlicht of dicht bij een radiator / kachel. Zitten de schoen onder de modder, maak ze dan schoon met een borstel en warm water. Het impregneren van de schoenen kun je het beste doen als de schoenen nog nat zijn.

Voor deze sport kun je gebruik maken van een hartslagmeter. Door op je hartslag te letten, sport je effectiever en veiliger. Zo bereik je in minder tijd je doel.