• Meer informatie?
  • Bel 0513 - 62 00 02

Wat is het belang van functioneel schoeisel?

De geweldige krachten die tijdens het hardlopen bij elke landing vrijkomen stellen ons bewegingsapparaat danig op de proef. Goede hardloopschoenen kunnen deze krachten reduceren tot acceptabele waarden en dragen daardoor bij aan plezierig en blessurevrij sporten. Het is daarom zeer belangrijk een hardloopschoen te kiezen die bij u past, want een schoen met voor u verkeerde eigenschappen kan tot problemen leiden.

De juiste loopschoen?

Wat is belangrijk bij het aanmeten van een loopschoen?

De schoen moet 'lekker' zitten, comfortabel dragen. Bij de neus van de schoen moet circa 1 cm speling zijn in verband met het uitzetten van de voet tijdens inspanning, het uitzakken van de voetboog en voor de afwikkeling.

Daarom is het uitermate belangrijk de schoenen ook in stand te passen. De hiel moet goed omsloten worden door de hielkap, er mag geen vinger tussen passen: de schoen mag niet 'slippen'. Er mogen geen breedte-plooien ontstaan aan de binnenzijde. Let eveneens op een juiste vetering, dit zorgt eveneens voor een optimale pasvorm.

Elke voet is anders...

Om te kijken welk type schoen bij uw voeten past hebben wij een hulpmiddel ter beschikking waarbij uw voet wordt geanalyseerd. U gaat met uw blote voeten op een glasplaat staan waarbij onze medewerkers via een spiegel de onderkant van uw voet kan bekijken. Er zijn 6 categorieën namelijk:

De knikvoet.
De lichte knikvoet.
De normale voet.
De overbelaste voorvoet.
De varusvoet.
De lichte varusvoet.

Naar aanleiding hiervan wordt voor u de juiste schoen gekozen en zonodig zoolcorrecties aangebracht. Hierdoor kunt u dan plezierig en blessure vrij sporten.

Voor een goed advies loopt u gerust bij ons binnen en informeer naar de mogelijkheden.