• Meer informatie?
  • Bel 0513 - 62 00 02

Hieronder vindt u een overzicht van artikelen die de schaatsveiligheid kunnen verhogen. Door de huidige techniek zijn er vele opties. Van helmen tot beschermende sokken.

Helmen:

Visie Sport in het algemeen, en schaatsen in het bijzonder, kan veiliger gemaakt worden door het bieden van innovatieve beschermingsmiddelen die perfect aansluiten bij de eisen en wensen van de sporters.

De Smartcap Het hoofd is het meest kwetsbare deel van het lichaam en (ernstig) hoofdletsel komt veel voor bij schaatsers. De Smartcap zorgt ervoor dat de eerste klap bij een val wordt opgevangen door het speciale schuim dat een zeer hoge dempingsgraad heeft. Daarnaast is het schuim snijvast terwijl het andere rijders niet kan bezeren. De cap is aerodynamisch gevormd zodat de luchtweerstand minimaal is.

Door het speciale ontwerp wordt het hele hoofd beschermd, waaronder ook de meer kwetsbare delen, zoals de oogkassen en slapen. Toch is de Smartcap 70% lichter dan een standaard fietshelm. Ventilatiegaten en een luchtfilm rond het hoofd zorgen ervoor dat overtollig warmte en vocht kan circuleren en wordt afgevoerd. Het elastische dek, comfortstrips en de kinband zorgen voor een perfecte pasvorm. Het dek is makkelijk afneembaar en afwasbaar.

De doelgroep In principe behoort iedere schaatser tot onze doelgroep; van jong tot oud, van kunstijsbaancrack tot doorgewinterde natuurijsfanaat. De Smartcap is voor iedereen die veiligheid belangrijk vindt.

Schaatsen De Smartcap is ontwikkeld voor gebruik tijdens het sporten. In eerste instantie richt Smartcap zich op schaatsers die op de ijsbaan en op natuurijs veilig willen schaatsen. Zowel in het voorseizoen als in het naseizoen, waarbij de buitentemperatuur boven het kwik blijft, als midden in het schaatsseizoen met temperaturen ver onder het vriespunt is de Smartcap zeer comfortabel.

Er zijn verschillende dekjes voorradig voor uiteen lopende condities. Zo is er een Coolmax dekje voor hogere temperaturen en komt er een dekje met een fleece liner voor koude condities tot min 20 graden Celcius. De Smartcap is uitgebreid getest tijdens de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk in 2006. Hierbij waren de snerpende wind en koude een goede graadmeter voor de capaciteiten van de Smartcap. Deze test heeft de Smartcap glansrijk doorstaan. Op het zomerijs in Thialf in Heerenveen is in de zomer van 2006 door schaatsers van jong tot oud hard gereden met de Smartcap. Ook hier waren de resulaten uitstekend.

Een greep uit de reacties:
"Ik voelde niet eens dat ik hem op had.", "Ik wil eigenlijk niet meer zonder Smartcap." "Schaatsen voelt nu veel veiliger.”

Andere sporten Wij zien ook mogelijkheden voor de Smartcap buiten het schaatsen. Sporten die we op korte termijn willen onderzoeken zijn: snowboarden en skieën, skeeleren, mountainbiken, hockey en fietsen.

De Smartcap Het hoofd is het meest kwetsbare deel van het lichaam en (ernstig) hoofdletsel komt veel voor bij schaatsers. De Smartcap zorgt ervoor dat de eerste klap bij een val wordt opgevangen door het speciale schuim dat een zeer hoge dempingsgraad heeft. Daarnaast is het schuim snijvast terwijl het andere rijders niet kan bezeren. De cap is aërodynamisch gevormd zodat de luchtweerstand minimaal is.

Door het speciale ontwerp wordt het hele hoofd beschermd, waaronder ook de meer kwetsbare delen, zoals de oogkassen en slapen.

Toch is de Smartcap 70% lichter dan een standaard fietshelm. Ventilatiegaten en een luchtfilm rond het hoofd zorgen ervoor dat overtollige warmte en vocht kunnen circuleren en worden afgevoerd. Het elastische dek, de comfortstrips en de kinband zorgen voor een perfecte pasvorm. Het dek is makkelijk af te nemen en wasbaar.

Het totaalgewicht van de helm is maar 90 gram

Ribcap
Ribcap
Ribcap

Ribcap is een muts die een belangrijke bijdrage kan leveren wat betref de veiligheid op onder andere de ijsbaan. Ook biedt Ribcap bescherming voor de allerkleinste onder ons.

Ribcap is een muts met daarin het material d3o. Dit is een zacht materiaal, maar op het moment dat het een klap krijgt, zetten de molculen zich vast door middel van de zogenaamde intelligent molecules. Hierdoor heeft Ribcap het comfort van een muts en beschermt het. Het materiaal d3o wordt ook toegepast in skipakken en moterpakken. Bij het skiën, om de nodige klappen van de slalompaaltjes op te vangen en toch optimale comfort te hebben. Tijdens het motorracen, om eventuele crashes goed op te kunnen vangen.

Ribcap is een nieuw product op de Nederlandse markt. In Zwitserland en Oostenrijk wordt de Ribcap veelvuldig gebruikt tijdens het skiën en snowboarden. Er is vier jaar aan het uiteindelijke product gewerkt. Comfort, Design en Safety, all together. De Ribcap is onder andere geschikt voor het schaatsen,snowboarden, skiën en mountainbiken.

 

Scheen- & kniebeschermer

Bescherming van alle kwetsbare gebieden van het onderbeen. De Sebra scheen- & kniebeschermer beschermt de scheen, de kuit en de knie. Het hoge comfort maakt dit product uitermate geschikt voor de schaatssport.

Suit Protect 1159 Marathon

Bescherming van alle met een hoog op levensbedreigende blijvend verminkende verwondingen. Gebaseerd op ISU-onderzoek. Hoog comfort!

  • Aramide super vezel;
  • Warmte en zweet regulerend;
  • In overeenstemming met ISU-regel 1265.
Skate Cover Nieuw in het schaatsen!!!

Sebra's snijbestendige schaatsoverschoen. Bescherming tegen de eigen schaatsen tijdens het starten en het schaatsen. Hoog comfort en top bescherming.

  • Aramide super vezel;
  • Geavanceerde elaatische eigenschappen.
Nekbeschermer

Geen gevaar voor verwondingen in de nek! Sebra's nekbeschermer beschermt tegen levensbedreigende verwondingen en houdt de schaatsers veilig! De materialen voldoen ana de ISU-reglementen.

  • Aramide super vezel;
  • "Hollow Fiber"-technologie;
  • Warmte en zweet regulerend;
  • Voldoet aan de ISU-regels.