Running

Running is een breed begrip. Je kunt zeggen dat running een aantal sporten behelst, namelijk: hardlopen, trail running, marathon, triatlon en atletiek. Voor elk onderdeel heb je een specifieke running schoen en kleding nodig. Ons running assortiment biedt een ruime keus voor elke sport. Het gebruik van een hartslagmeter en compressiekousen kunnen je plezier in jouw sport vergroten.

Advies nodig?

Mocht je nog vragen hebben over de producten of diensten van Faber Sport , ben je altijd welkom in onze sportwinkel aan de Dracht 144 te Heerenveen (tijdens de openingstijden). Uiteraard kun je Faber Sport ook bereiken via social media, e-mail en telefonisch.

Aanbod

Belangrijk om nog comfortabeler te hardlopen hebben wij functionele (ademend en vochtafvoerend) hardloopshirts en broeken. En voor de dames een sport BH. Bij koude weersomstandigheden is warme en winddichte onderkleding een belangrijk onderdeel van je kleding.

Om de kans op blessures en de spieren sneller te laten herstellen zijn goede transparante compressiekousen verkrijgbaar. De compressiekousen zijn inzetbaar bij een sneller herstel, blessurepreventie en als ondersteuning bij trainingsopbouw. De beste manier om je inspanning te controleren is met een hartslagmeter. Deze geeft je direct feedback tijdens het sporten. Door op je hartslag te letten, sport je effectiever en veiliger (minder kans op blessures). Zo bereik je in minder tijd je doel.

Producten

Ontdek het volledige aanbod in onze winkel of online op www.sport2000.nl

Het belang van functioneel schoeisel

De geweldige krachten die tijdens het hardlopen bij elke landing vrijkomen stellen ons bewegingsapparaat danig op de proef. Goede hardloopschoenen kunnen deze krachten reduceren tot acceptabele waarden en dragen daardoor bij aan plezierig en blessurevrij sporten. Het is daarom zeer belangrijk een hardloopschoen te kiezen die bij je past, want een schoen met voor jou verkeerde eigenschappen kan tot problemen leiden.

De juiste loopschoen?

Wat is belangrijk bij het aanmeten van een loopschoen?

De schoen moet ‘lekker’ zitten, comfortabel dragen. Bij de neus van de schoen moet circa 1 cm speling zijn in verband met het uitzetten van de voet tijdens inspanning, het uitzakken van de voetboog en voor de afwikkeling.

Daarom is het uitermate belangrijk de schoenen ook in stand te passen. De hiel moet goed omsloten worden door de hielkap, er mag geen vinger tussen passen: de schoen mag niet ‘slippen’. Er mogen geen breedte-plooien ontstaan aan de binnenzijde. Let eveneens op een juiste vetering, dit zorgt eveneens voor een optimale pasvorm.

Elke voet is anders…

Om te kijken welk type schoen er bij jouw voeten past hebben wij in de winkel twee hulpmiddelen ter beschikking: een video en een voetplaat analyse.

De video analyse wordt met behulp van een camera vastgelegd. Jouw loopgedrag wordt hiermee beoordeeld. Met de voetplaat wordt er een afdruk van je voeten gemaakt. Onze medewerkers beoordelen deze voetafdruk.

Naar aanleiding van de beoordeling wordt voor jou de juiste schoen gekozen en zonodig zool correcties aangebracht. Hierdoor kun je dan plezierig en blessurevrij sporten.

Voor deze sport kun je gebruik maken van een hartslagmeter. Door op je hartslag te letten, sport je effectiever en veiliger. Zo bereik je in minder tijd je doel.