• Meer informatie?
 • Bel 0513 - 62 00 02

Sporten zonder getuned sportschoeisel is als een huis zonder fundament!

Een juiste sportschoen aangevuld met een individueel gekozen inlegzool:

 • voorkomt veel sportblessures
 • verhoogt de sportprestaties
 • verhoogt het sportcomfort
 • voorkomt voetklachten
 • lost voetklachten vaak op
 • en maakt dus het sporten extra leuk...

Welke functies heeft nu een correct & individueel gekozen standaard inlegzool?

 1. Anatomisch ondersteunend
  De onderzijde van de voet is niet vlak maar heeft een anatomische vorm. Deze vorm bestaat hoofdzakelijk uit een aantal bogen, welke duidelijk hun eigen functies hebben. Ondersteuning van de voet geeft een spreiding van de druk waardoor het een ontspannende werking geeft en op voetklachten een preventieve werking heeft.
 2. Comfort bevorderend
  Sportschoenen en inlegzolen die zacht, verend en licht ondersteunend zijn, geven een comfortabele werking. Bij het voortbewegen wordt het loopcomfort bevorderd.
 3. Pasvorm bevorderend
  Elke schoen heeft zijn inhoud, elke voet zijn volume. Deze komen niet altijd overeen. Een inlegzool kan dienen om deze twee op elkaar aan te laten sluiten.
 4. Absorptie van transpiratievocht
  Voeten kunnen voornamelijk in sportschoenen veel transpiratievocht afgeven. Sportschoenen en inlegzolen met een hoog absorptievermogen kunnen vocht opnemen en afvoeren.
 5. Demping verhogend
  Voornamelijk in sportschoenen wordt door de extra belasting (3x uw lichaamsgewicht!) demping vereist. Dit moet voornamelijk door de schoen opgevangen worden, maar te veel demping van de schoen kan ten koste gaan van de stabiliteit. Een stabiele schoen kan daarom aangevuld worden met een inlegzool waarin specifieke schokdempende materialen verwerkt zijn.
 6. Schoeneigenschap beïnvloedend
  Voornamelijk sportschoenen hebben specifieke eigenschappen. Deze kunnen aangevuld of gestuurd worden door wedges aan te brengen.

Voor een goed sportschoenadvies en/of inlegzolen, dat aansluit op uw sportsituatie, kunt u bij ons terecht.