• Meer informatie?
  • Bel 0513 - 62 00 02

BENIEUWD NAAR DE GESCHIEDENIS EN ONTWIKKELING VAN FABER SPORT?

Faber Sport, wat midden jaren tachtig begon als een uitbating van watersport- en campingartikelen in hartje centrum van sportminnend en tevens Fryske trots Heerenveen, transformeerde in rap tempo tot dé sportspeciaalzaak in artikelen van functionele sporten. De sporten waarin Faber Sport met haar producten excelleert in vakkundigheid- en kwaliteit zijn: schaatsen, voetbal, ijs- en veldhockey, running en wandelen. Stap naar binnen en de sfeer ademt ambacht, sportieve professionaliteit en vooral kennis en ervaring in alles wat de mens beweegt om fysiek tot grote hoogtes te willen stijgen.

Evert ten voeten uit
Plechtig werd het lintje in 1987 doorgeknipt door de destijds grootste en meest geliefde schaatsheld van Nederland, genaamd Evert van Benthem. Eigenaar Cor Faber kende deze, tegenwoordig alweer jaren in Canada residerende, legende van hun gezamenlijke triomftochten over de bevroren Hollandse wateren. Toen Cor en zijn vrouw Hilly dan ook besloten om een sportzaak te beginnen, werd deze eervolle vriendendienst met alle goede wil door van Benthem bewezen.

Kortom, een mooie en hoopvolle start van een avontuur in de detailhandel, dat onderhand tot een manier van leven is verworden voor Cor en Hilly. Overigens worden zij sinds enkele jaren bijgestaan in hun vennootschap door gelijkgestemde geest in de sportliefhebberij Marco Kramer. Marco kwam hun sportzaak binnenwandelen als stagiaire eind jaren tachtig en sindsdien is hij nooit meer weggegaan. Jarenlange trouwe dienst volgden, waarin Marco’s arbeidsethos zich liet kenmerken door absolute passie, toewijding en liefde voor het retailvak. De bekroning tot mede-eigenaar van Faber Sport lijkt nu ook niets meer dan een logisch gevolg.

Faber Sport is door de jaren heen een aanzienlijke ‘hotspot’ geworden voor menig bekende olympische kampioen. Denk bijvoorbeeld eens aan schaatsers als Jorrit Bergsma en Jorien ter Mors. Hier worden immers kwalitatief hoogwaardige sportartikelen aangeboden en met sportstad Heerenveen als thuisbasis, zit Faber Sport dichtbij het heilige vuur.

Ben je benieuwd naar meer interessante verhalen over Faber Sport? Loop dan eens naar binnen. Cor, Hilly en/of Marco vertellen je vol trots over hun belevenissen. Je kunt ook contact opnemen via info@fabersport.nl en/of bellen naar (0513) 62 00 02.