• Meer informatie?
  • Bel 0513 - 62 00 02

Het merk Marchese heeft zich in razend tempo in de traditionele schaatsmerk gevoegd. Omdat de Marchese Record, Ikazuchi en Shinobi klapschaatsen baanbrekende ontwerpen zijn, maar helemaal passen in het gevoel dat topschaatsers zoeken. 

Gewichtsbesparing, nauwkeurige montage, het best bewerkte staal en ongekende stuureigenschappen. Je voelt precies op welk moment in je slag het ideale moment zit om af te zetten. 

De productlijn van Marchese is uitgebreid met twee standaard schoenen die revolutionair zijn. Nog nooit zaten er zoveel eigenschappen van maatschoenen verwerkt in een schoen die voor iedereen bereikbaar is. De Ikazuchi en Shinobi zijn schoenen gebaseerd op de custom schoen van Paul Marchese, waar meer dan de helft van de World Cup schaatsers mee rijdt.

Schaatsschoenen

Nero (Shinobi)
Uw nieuwe Marchese schaatsschoen gebruiken superlichte kunststof voor de buitenkant, en een natuurlijke varkenshuid lederen binnenzijde met een warmte-vormbaar schuim interieur en semi-rigide vormbaar tong.
Met de juiste mix van stijfheid en flexibiliteit, gecombineerd met een uitstekende vervormbaarheid van enkel tot teen, uw vertrouwen en controle zijn verzekerd.
Competitie op het hoogste niveau in de sport eist het maximale uit een atleet. In schaatsen, de juiste apparatuur maakt het verschil tussen grote en grootste.

Sumiyaka (Carbonio)
We schaatsen veel sneller dan enkele jaren geleden, maar toch bouwen veel schaatsfabrikanten nog schoenen met technologie van vroeger. De CadoMotus Sumiyaka is gebouwd voor schaatsers van nu.

Voor hogere snelheden, lange slagen als gevolg van de klapschaats en meer stabiliteit in de bochten. De CadoMotus Sumiyaka schoen is de beste keus voor ambitieuze schaatsers die zich op steeds hogere snelheden, beheerst wil voelen.

CadoMotus en de beroemde Italiaanse schoenenmakers Paul Marchese en Davide Mariani hebben door jaren van ervaring, samen een visie ontwikkeld. Schaatsschoenen moeten traditioneel comfortabel voelen, maar je héle voet moet steun hebben. Dat is de unieke balans van de CadoMotus Sumiyaka. Sinds de introductie van de klapschaats is de techniek in het schaatsen veranderd.

We maken langere slagen, zoeken meer druk in onze afzet en omdat we sneller gaan, hangen we veel meer in de bochten. We willen ons nog wel comfortabel voelen in onze schaatsschoen, maar zoeken óók meer steun. Zonder steun verlies je controle en verdwijnt ook je gevoel van comfort. De carbon leest van de Sumiyaka is aangenaam voor je enkels, maar voorkomt dat de zool te beweeglijk is.

De kuip vormt zich ook om je middenvoet en voorvoet, wat enorm veel extra vermogen om te sturen geeft. De hele kuip is vervormbaar met warmte, waardoor deze na behandeling als gegoten, strak om jouw voet zit. Comfort voel je op verschillende manieren.

 Wij geloven dat een schaatsschoen zo licht mogelijk moet zijn. Daarom investeren wij in lijm- en harstechnieken voor de carbon kuip, waarmee we een gewichtbesparing van 15 procent hebben gerealiseerd ten opzichte van andere merken en traditionele technieken.

De schoen is afgewerkt zoals je dat van CadoMotus producten gewend bent, met aandacht voor de kleinste details. Met de keuze voor duurzame en mooie materialen, zoals de voering van de schoen.

De verstevigingen binnenin zie je niet, maar zorgen dat stiksels niet loslaten en de veterogen niet uitscheuren.
Marchese Ikazuchi (Bianco)

Uw nieuwe Marchese schaatsschoen gebruiken superlichte kunststof voor de buitenkant, en een natuurlijke varkenshuid lederen binnenzijde met een warmte-vormbaar schuim interieur en semi-rigide vormbaar tong.
Met de juiste mix van stijfheid en flexibiliteit, gecombineerd met een uitstekende 

vervormbaarheid van enkel tot teen, uw vertrouwen en controle zijn verzekerd. Competitie op het hoogste niveau in de sport eist het maximale uit een atleet. In schaatsen, de juiste apparatuur maakt het verschil tussen grote en grootste.

Klapschaatsonderstellen

Marchese Record 525® klapschaatsonderstel
Ontwikkeld voor de lange afstand en marathon schaatsers. Ontspannen op het rechte stuk en maximale druk in de bochten. Eenvoudig te sturen waardoor je makkelijk druk opbouwt. Je afzet gebied wordt hierdoor groter! 


Hierdoor kan je toch hard blijven schaatsen wanneer je moe wordt en bijvoorbeeld bij een minder zijwaartse afzet of wanneer je kortere slagen gaat maken. De Marchese Record 525® heeft dezelfde eigenschappen als de Record 953®.

Specificaties:
- Standard Chrome Moly Reynolds buis met een wanddikte van 0,9mm
- S601HS stalen bimetaal runner 62-63 HRC, hoogte van het mes 28mm
- Lasergelast
- 7075 aluminium klapsysteem met 688 TwinCam® ILQ cartridgelagers
- Dubbele oversized lineaire veren voor verbeterde prestaties en levensduur

Eigenschappen:
- Flexibel op de rechte stukken, maximale druk in de bochten.
- Eenvoudig druk op bouwen
- Makkelijk sturende schaatsen
- Groter afzet gebied. ( je timing komt iets minder nauwkeurig)


Marchese SilverSaya NSX®
Kenmerkend voor de Silversaya is het NSX® profiel. Het aluminium NSX klaponderstel heeft een stalen mes van 63-65 HRC, wat de kwaliteit van het topsegment benaderd. Deze schaatsen blijven langer scherper dan andere schaatsen in dit segment. 


Het aluminium onderstel stuurt net zo fijngevoelig als een stalen onderstel, vanwege een gepatenteerd profiel in de buis. Er zit daardoor toenemende flexibiliteit midden onder je voet. Sturen doe je daardoor vloeiend. Met deze schaats is de eerste stap naar écht schaatsen gezet. Deze schaats geeft je de mogelijkheid om je tijden te verbeteren en om het langer vol te houden. We deden geen concessies.

Specificaties:
- D19 oversized WT3 aluminium buis
- NSX profiel voor beter stuurgedrag
- HSS bimetaal staal 63-65HRc
- 7075 aluminium klapsysteem met 688 TwinCam® ILQ cartridgelagers

Eigenschappen:
- Flexibel op de rechte stukken, stabiel in de bochten
- Eenvoudig druk op bouwen
- Makkelijk sturende schaatsen