Hartslagmeter

Luister jij naar je lichaam?

Door inspanning versterk je de belangrijkste spier in je lichaam: je hart. Als je je inspant dien je wel op te letten hoe intensief je sport. Want is je hartslag te laag, dan doe je te weinig en verbetert je conditie niet. Is je hartslag te hoog, dan ben je binnen de kortste keren uitgeteld en neemt de kans op overbelasting en blessures toe. De beste manier om je inspanning te controleren is met een hartslagmeter. Deze geeft je direct feedback tijdens het sporten. Door op je hartslag te letten, sport je effectiever en veiliger. Zo bereik je in minder tijd je doel.

Advies nodig?

Mocht je nog vragen hebben over de producten of diensten van Faber Sport , ben je altijd welkom in onze sportwinkel aan de Dracht 144 te Heerenveen (tijdens de openingstijden). Uiteraard kun je Faber Sport ook bereiken via social media, e-mail en telefonisch.

Producten

Ontdek het volledige aanbod in onze winkel.

Met de technologie van tegenwoordig kun je jouw hardloopgegevens gebruiken om je hardloopprestaties te verbeteren. Samen met deze gegevens en met de hardlooptips van coaches en topsporters is het mogelijk om je hardloopdoelen te overtreffen.

Het bepalen van de maximale hartslag

Regelmatig gebruik van een hartslagmeter is erg handig voor iedereen die sport. Ook voor diegene die net beginnen met sporten. Hiermee wordt bewegen veilig en verantwoord. Het is belangrijk om vast te stellen wat de ideale individuele hartslag is. Een hartslagzone is een gebied waarin je het meeste resultaat zult bereiken en waarin je prettig en veilig kan sporten zonder kans op oververmoeidheid. De rusthartslag en/of de maximale hartslag moeten eerst gemeten of geschat worden om de juiste zone te kunnen bepalen. 

De maximale hartslag is het aantal hartslagen per minuut waarboven je hart niet kan komen, ongeacht het niveau van de inspanning. Het is belangrijk om je maximale hartslag te bepalen alvorens je de optimale trainingshartslag kunt bepalen die je gebruikt tijdens het sporten. Je kunt je maximale hartslag schatten door de onderstaande formule te gebruiken:
Maximale hartslag = 220 – leeftijd 

Het bepalen van je rusthartslag

Je rusthartslag is het aantal slagen per minuut als je volledig ontspannen bent. Dit is het beste ’s ochtends te meten voor het opstaan. Normaal gesproken ligt de rusthartslag van een volwassene tussen de 60 en 80 slagen.